Hajarna dör ut - Save the sharks!

Tänkte skriva lite om hajar för jag tycker så synd om dom. Och det här är ren, sann fakta.
Hajarna levde när dinosarierna levde. Dom har left längre än oss. Vissa människor fångar hajar, skär bort deras fenor levande och kastar tillbaka dom i vattnet. Då kan dom inte simma, inte fånga mat och till slut dör dom. Och glöm inte att det måste göra något så fruktansvärt ont också.
Och vissa människor tror att hajarna anfaller så fort dom ser en människa, men dom gör de bara om du skulle lukta blod, för då tolkar dom det som mat, typ något dött djur eller något som blöder eller som lider eller något. Och dom anfaller bara om det är DU som anfaller dom först. Det är lika troligt att en haj skulle anfalla dig utan anledning som att du skulle ligga och sova i öknen och en sån där asfågel skulle börja käka på dig, och det är ju inte troligt att du skulle ligga i öknen eller hur?
I japan är det tydligen en delikatess med hajfenesoppa, och då gör dom så, skär bort fenorna på hajarna.
Nu när tigrarna börjar utrotas så ska typ alla hjälpa dom, men varför inte hajarna? Hajarna kommer dö ut om 20 år (om äns de räcker), men varför gör ingen något? Jag skulle göra något om jag kunde! Vissa åker ju på saffari i Afrika och tittar på lejon, elefanter m.m men ingen verkar vara rädd, men så fort dom ser en haj så blir dom typ stela av skräck. Det är så mycket större risk att ett lejon skulle anfalla eller en elefant än att en haj skulle det.
Jag såg på tv när det var några som försökte fånga hajar, då kom det några som skulle rädda hajarna, men just i det landet eller området så fick man fånga hajar. Så dom som försökte rädda hajarna fick åka in i rätten (och det är fel) men dom flydde som tur var, annars hade dom väll fått åka in i fängelset. Jag tror filmen hette Sharkwater.
Jag skulle kunna göra nästan vad som helst för att rädda hajarna. Skulle vilja fixa någon organisation som typ UNICEF, fast om att hjälpa hajar. Någon som håller med?
Jag skulle lätt vilja simma med hajar. Folk brukar säga, "Jag skulle verkligen vilja simma med delfiner" men ingen som något om hajar, alla bah "jag skulle aldrig våga göra de, dom skulle ju döda mig" eller något sånt. Men som jag skrev tidigare så gör dom inte det. (Om du inte gör något som jag skrev där uppe).
Nu ska jag visa er några bilder på hajar som har fått sina fenor avskurna.Hemskt eller hur?

Så här ser soppan ut.
Här kommer lite som jag tog upp i början;
Nästan varje dag får ca: 250 000 hajar sina fenor avskurna. Hajarna stympas och slängs tillbaka ner i vattnet.
Det är precis som om vi skulle få våra armar och ben avskurna. MEN, om vi hade fått de hade det kommit på första sidan i tidningen och alla skulle bry sig. Medans hajar är en otäck varelse som bara dödar (vilket den inte gör) och vi kan ta deras fenor och göra soppa på. Så är det för alla dom hajar som får sina fenor avskurna.
Ni får tro vad ni vill om det jag skrev, men det är iaf så som det är.
Jag hoppas att det var någon som läste och tog åt sig av det jag skrev.

Så här se en frisk och levande haj ut (för dom som
inte visste) och det är så en haj ska vara. Frisk, glad
och såklart levande. Bilden har jag fått tillstånd till av
bloggen http://uclmfoto.blogspot.com och det tackar
jag för. Han har fotat bilden själv och jag tycker att
den är väldigt fin.
Det är copyright på bilden och det är jag som har
fått låna den. Om du skulle vilja låna den så kan
du alltid kontakta han.

Kommentarer
Postat av: :D

Hejsan! Tycker att det är fruktanvärt med detta, har vetat ett tag. Bra att du skriver om det, så att fler får veta!//F

2009-07-24 @ 20:27:45
Postat av: Uclm

Hej Emma,

självklart får du använda min hajbild, under förutsättning att du inte redigerar den på någotvis.

För övrigt ett bra inlägg, hoppas att många läser och tar åt sig.

2009-07-24 @ 21:46:09
URL: http://uclmfoto.blogspot.com
Postat av: Lina

ushh det är hemskt vad människor gör mot djuren! Det är samma med sälar som dödas som en sport! det kommer snart inte finnas kvar nå djur om vi fortsätter så här.

2011-02-20 @ 17:47:54
URL: http://linanhs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0